Business Plan op 1 A4

Business Plan op 1 A4

This training has taken place on October 4, 2023

IEDEREEN HEEFT PLANNEN …

Maar als een crisis zoals COVID19 of een conflict zoals Oekraïne-Rusland op onze weg komt, dan worden veel plannen plots heel onrealistisch. Weinig plannen blijken immers bestand tegen deze onvoorziene storm en moeten telkens opnieuw aangepast worden. Maar hoe ver kijkt u vooruit naar een onzekere toekomst? Hoe plant u vanaf vandaag uw herstelplan op? Hoe vertaalt u plannen naar concrete acties en vooral resultaten?  En hoe krijgt u dit alles op 1A4?

Plannen is nog nooit zo belangrijk én zo moeilijk geweest. En toch verwachten niet alleen onze aandeelhouders, maar ook onze werknemers en onze klanten heldere taal.  Te veel werk, geen draagvlak in de organisatie, kiezen voor het oude normaal … deze keer hebben wij geen excuus. Meer zelfs, wij hebben geen optie om dit nieuwe plan te laten verdwijnen in die – overvolle – lade bij die vele andere goedbedoelde plannen.  Want de toekomst van onze organisatie of afdeling hangt ervan af. 

MAAK TIJD VOOR STRATEGIE

‘Wij hebben geen tijd voor strategie’ was tot voor kort een te vaak gehoorde verzuchting van managers en leidinggevenden. De operaties slorpen alle tijd op, klanten vragen te veel aandacht en de markt is zo veeleisend en volatiel dat zelden verder werd gedacht dan het eind van de maand, laat staan het eind van het jaar … Maar een week op afzondering in Durbuy voor een strategisch plan, daar hebben we echt geen tijd meer voor. Maar hoe geeft u uw strategisch plan pragmatisch vorm? Hoe maakt u keuzes? Hoe zorgt u ervoor dat die keuzes ook gedragen zijn door de groep? En dat iedereen er zich ook aan houdt? 

BOUW EEN BUSINESS PLAN DAT WERKT … 

Na deze training bouwt u een business (recovery) plan dat écht werkt. Met behulp van de OGSM-methodiek maakt u uw dromen, ideeën en plannen concreet. OGSM staat voor Objective, Goals, Strategies, Measures en omhelst een plan op 1 A4 (ja, u leest het goed: op 1 A4!) dat leidt van visie naar actie. Het verbindt ambitieuze doelstellingen en een realistische business met concrete activiteiten. Het helpt om goede plannen te maken en hier slim aan te werken. Een business plan maken is zo geen ‘moeten’ meer, maar een moment om gestructureerd en strategisch te bepalen waar u over een bepaalde tijd wilt zijn en hoe u daar gaat komen. U krijgt bovendien het boek ”Business plan op 1 A4” geschreven door experten om u aan de hand van vele voorbeelden, praktische tips en oefeningen te helpen de OGSM-methodiek eigen te maken. 

BEWEZEN METHODIEK: VOOR GROOT EN KLEIN 

De methodiek is wereldwijd bewezen effectief. Vele personen en organisaties werken er al jarenlang mee, zoals de NASA, Procter & Gamble, Coca-Cola en Business Markers. Ook meer en meer KMO’s en vrije beroepen passen deze heldere methodiek toe in hun dagelijkse operaties. Aan de slag dus als u nog succesvoller wilt zijn!

UNIEK PROGRAMMA

Deze training werd speciaal ontwikkeld voor die managers en directeuren, actief in (zwaar) getroffen sectoren of activiteiten. Onze trainer vertrekt dan ook vanuit uw realiteit, waarbij plannen maken en scenario’s ontwikkelen onderhevig zijn aan onzekerheid. Hij leert u hoe u uw plan vorm geeft maar ook bijstuurt en aanscherpt, vooral als het weer wat moeilijker gaat.  

Maybe you are also interested in our other trainings:

Experts:

Ides Ticket
Speaker: Ides Ticket

Today Ides guides SME's and multinationals in brand positioning, change management and foremost shaping strategy and innovation in a practical and hands-on way. By using a mix of strategy, conceptual thinking and practical tools, he focusses on growth and results. Besides these day to day activities, Ides is often asked as a speaker, guest lecturer at varias colleges, consultant at Vlerick and member of diverse advisory boards.

Related tools:

Learn more about

Business Markers

Tell us who you are, what you want or how we can help you…

Contact us...
Belgium

Tel: +32 2 808 83 95
hello@businessmarkers.com

Germany

Tel:+49 2161 56 33 864
ina@businessmarkes.com

Billing details...
Belgium

Business Markers Cvba
Naastveldstraat 156, 9160 Lokeren, Belgium
VAT BE 0670.618.804 – IBAN: BE91 6451 0265 9276

Germany
Business Markers GmbH & Co. KG
Am Nordpark 3, 41069 Mönchengladbach
DE325259364