Testimonials

Word from our customers

The customer is the reason any organization exists


Read the experiences of our customers.

View all our customers
 
Image

Nathalie Pfaff, Country Manager Danone EDP Belgium

"I would like to thank Valérie and Jean-Louis from Business Markers for their support. They managed to jumped in no time to understand and challenge us in an assertive, yet caring way. They adapted their approach to our evolving needs as we were right in the middle of the COVID-19 crisis. The impact on the team is already visible. Thanks both!"

Image

Frank Penne, Commercial Development Director Coca-Cola

"As Commercial Development Director, I worked on 2 major projects with the team of Business Markers:
Design principles for futureproof way of working of my team, Roles/ Responsibilities/ Optimal processes to improve collaboration with our franchise partner The Coca Cola Company."

Image
Image

Johan Van de Slycke, Sales Director Guylian
"I really like to thank Bram and Ides for the intense full day workshop in which they helped us bringing focus in our bear hunt export mission and in dealing with distraction from chickens and eggs on our roadmap. The business tools and frameworks they use are powerful, concise and lived-through and their approach is very holistic."

Image

Dimitri Allaert, Co-founder Buffl

"Business Markers has helped us with setting up an internal framework based on the OGSM methodology. With the transition from startup to scale-up and a fast growing team, it was more important than ever to identify and define our company strategy and to find a way to communicate our agile goals throughout the entire team. 2 days of high focus, very helpful exercises and reflection moments brought some structure in our daily chaos."

Image

Flavio Agosti, CEO Rubirosa Switzerland

"Business Markers helped us to reflect on our mid-term Strategy. In an interactive process with the complete team we defined together our objective and goals. Thanks to the Business Markers focused approach, we were able to develop a unique RUBIROSA Passport that takes us a big step forward on all levels!"

Image

Laurent Van Laere, Sales and Marketing Director Herock Workwear

"Business Markers has helped us to develop a clear strategic plan for our Brand Herock®. The OGSM methodology has helped us to define our Objective and linking it to Goals and Strategies.The result was an executable strategy which we build upon in our daily operations. One of the outcomes was the founding of our first European subsidiary in Germany. On a personal level we were very much inspired by the energy and drive of Frithjof and the Business Markers team."

Image

An Vermeulen, Vice-President Coca-Cola European Partners - Field Sales Great-Britain 

"The approach, flow and templates of Business Markers makes strategy development and strategy formulation easy, straightforward and more importantly it shapes the ongoing thinking process of teams. The plan on a page has prevented us from endless PowerPoints, full of intents and links an ambitious and specific objective to tangible actions. I would highly recommend Ides and the team for strategic consulting in small and medium projects but also more complex transformational challenges."

Image

Arne Theylaert, directeur Dienstverlening VDAB

"We ervaren Business Markers als zeer gedreven consultants die veel meerwaarde bieden. Er is een grote luisterbereidheid die een maatgerichte aanpak faciliteert. Business Makers doet je als organisatie, als team reflecteren met een gericht doel voor ogen. Hun 'down to earth'-aanpak is ook een verademing in het consultantslandschap!"

Image
Image

Pascal Plovie, CEO Het Vlaamse Kruis 

"Making you grow, together” – BuMa’s (zoals we Business Markers intussen zijn gaan noemen, een koosnaampje) tagline. Dat valt écht letterlijk te nemen. Tijdens de intensieve strategie-oefening, waarbij we bestuurders, managers, beroepskader én vrijwilligers samenbrachten, vielen de monden open bij het zien hoe de puzzelstukken van de verschillende oefeningen in elkaar begonnen te passen. Alsof het een natuurlijk proces leek te zijn, informatie die we allemaal wel wisten, maar nooit uitgesproken kregen, werden door BuMa zichtbaar gemaakt. En dat we groeien wordt dag na dag duidelijk. HVK (Het Vlaamse Kruis) werkt aan projecten die het de afgelopen (bijna) 100 jaren nooit voor mogelijk had gehouden. Dankzij BuMA, dank-jullie-wel Business Markers. Merci Bob!"

Image

Frank Gerardi, Afgevaardigd bestuurder Reynders/Eiffage

"Voordeel aan externe, professionele, hulp is dat er voor een structuur/leidraad wordt gezorgd doorheen de strategische oefening. Bart keek toe op het respecteren van die structuur, en maakte als moderator dat alle deelnemers aan bod kwamen. Hij durfde gevoelige punten bespreekbaar maken. Zonder Business Markers waren we er nooit in geslaagd om dit als een volwaardig project te zien, met een te respecteren planning en een actieve inbreng van de medewerkers."

Image
Image

Björn Hassert, Head of Strategic Planning Brussels AirPort Company

"Top samenwerking met Ides en het Business Markers team! Enthousiaste en kundige aanpak, zowel op proces als inhoud. OGSM draagt de bedrijfsstrategie en zorgt dat een abstracte visie succesvol doorvertaald kan worden naar concrete keuzes, acties en meetpunten. Ides helpt niet alleen mee om een robuuste strategie te formuleren maar ook bij de uitvoering daarvan."

Image

Stijn Vanspauwen, Country Manager Box Office Sales & Marketing
Carl Lenaerts, Country Manager Operations

"Na een interessant traject op basis van LEGO(r) SERIOUS PLAY(r) kwamen we terug met Lucia en het team van Business Markers in contact om onze strategie voor deze vreemde postcorona-tijd te gaan vastleggen. Na twee intensieve dagen (OGSM) kwamen we met het Kinepolis managementteam tot een tastbare en duidelijke strategie waarmee we de volgende maanden volop aan de slag kunnen gaan. Het enthousiasme maar ook de kennis en skills van Lucia maakten dit niet alleen tot aangename momenten maar vooral tot een zeer leerrijke tweedaagse. Aanrader!”

Image
Image

Joeri De Waele, Chief Customer Experience Officer TVH

"Ik werkte al meermaals samen met Business Markers en steeds werd ik enthousiast en verrast door het strategisch no-nonsense gehalte van Lucia, Bob en Ides. Het resultaat is dat ik met Business Markers een trouwe sparringpartner heb die steeds bereid is om mee te denken met de business en om extra versnelling in ons strategisch plan en visie te krijgen."

Image

Steven Manssens, Plant Manager Oleon NV - Ertvelde

"Verschillende jaren hebben we diverse methodieken en tools uitgeprobeerd om ons jaarlijks objectieven-plan op te stellen. We zijn geëvolueerd van een simpele brainstorm met het management team tot een “Hoshin Kanri” maar telkens was er wel iets op aan te merken dat niet voldeed aan onze verwachtingen."

Image
Image

Peter Van Nuffel, Verkoopsdirecteur CLB Group

"CLB Group is een HR bedrijf in volle groei. Jaarlijks organiseren wij een E-Day voor onze Marketing en Sales afdeling. In 2019 hebben wij hiervoor op Business Markers een beroep gedaan. Al tijdens de voorbereiding bleek hoe snel hun trainer, Erwin Roels, op korte tijd inzicht had in de activiteiten, cultuur en waarden waarvoor CLB Group staat. Onze medewerkers waren laaiend enthousiast! Persoonlijk heb ik ook een aantal trainingen van Business Markers gevolgd: ik kan persoonlijk beamen dat zij zeer kwaliteitsvol zijn en hun trainers de techniek onder de knie hebben om de deelnemers op een heldere manier inhoudelijk te begeesteren. Kort samengevat: TOP!"

Image

Daniel Verlé, Directeur Relatiebeheer Ondernemingen Vlaio

"Om onze nieuwe afdelingsstrategie uit te werken deden we beroep op Business Markers. Door de deskundige begeleiding en het gebruik van de OGSM-tool kwamen we vrij snel tot strategische doelstellingen en de hiermee verbonden acties. Doelstellingen en acties die we door de OGSM-tabel op een heldere en overzichtelijke wijze aan alle VLAIO-collega’s konden voorstellen."

Image
Image

Toon De Rocker, Vennoot & Productie manager

"In het begin (2018) bij de samenwerking met Business Markers was ik bijzonder kritisch en zelfs een beetje sceptisch. Dat heeft gezorgd voor een hobbelige start. Samen met Bart heb ik het initiatief genomen om dit als grote mensen uit te praten en dat zeker ten goede van Revimaxx. Ondertussen werken we al geruime tijd samen en dankzij de opgemaakte Roadmap en de consequente opvolging van het strategische actieplan hebben we nu reeds mooie zaken samen verwezenlijkt. Wat de grootste winst voor mij blijft is het steeds weer anders bekijken, het out of the box denken, en het maandelijkse debat omtrent van diverse zaken. Er zijn zeker reeds een aantal “oogopeners “ geweest en besproken!"

Image

Ingrid Nys, CEO (Coach En Ondernemer)

"Het inschakelen van Business Markers voor de begeleiding in ons “NOA-future-proof-traject” heeft ervoor gezorgd dat er een open dialoog werd gecreëerd tussen alle betrokkenen. Van daaruit maakte we een sterk plan om alle facetten te belichten en uit te werken voor het futureproof maken van ons bedrijf. Het is me tijdens de sessies met Business Markers duidelijk geworden dat een externe partij meer kan blootleggen in je bedrijf, dan dat je zelf kan. En de dingen blootleggen is absoluut noodzakelijk om ze te kunnen aanpakken, om vervolgens het groeitraject te kunnen aanvatten."

Image
Image

Sophie Jonckheere, toenmalig Marketing Director bij Standaard Boekhandel Club

"Net zoals vele bedrijven begrepen we bij Standaard Boekhandel dat het noodzakelijk was om onze strategie te actualiseren in het licht van de digitalisering en de snel evoluerende klantenbehoeften. Lucia van Business Markers begeleidde ons bij het uitwerken van een strategisch plan en het herdefiniëren van onze missie en waarden. Samen tekenden we ook een plan uit om de verandering te verankeren in de organisatie. Wat ik vooral apprecieerde in de samenwerking? Lucia haalde ons steeds terug naar de essentie, ze hielp ons onze objectieven scherp te stellen en tegelijk te vertalen naar een haalbaar actieplan. Haar inlevingsvermogen, niet alleen in de strategische uitdagingen, maar ook in het DNA van de organisatie, zorgen ervoor dat je samen echt een weg aflegt. Haar energie en enthousiasme zijn bovendien bijzonder aanstekelijk."

Image

Ester Blockx, Marketing and Sales Director

"Bijna 20 jaar na onze opstart was de tijd rijp om ons ‘merk’ eens grondig onder de loupe te nemen. Technopolis heeft dan wel een goeie naamsbekendheid in Vlaanderen en erbuiten, maar we willen - met onze vernieuwde missie en strategie én de op til staande vernieuwingen - naar buiten komen als een sterk merk en met een voelbaar vernieuwde merkidentiteit."

Image
Image

Thomas Devroe, Go-to-market Manager Telenet
 
"De Business Plan on one page-training geeft een helder en intuïtief kader om je strategie uit te schrijven en op te volgen.”

Image

Patrick Ecker, Commercieel Directeur ERA Immo Noord, ICN Development


"We zijn samen met jullie ons traject nog deels aan het uitstippelen en ons doel is nog niet helemaal bereikt maar we zijn als organisatie wel stappen aan het zetten! Zoals veel organisaties heeft ICN ambitieuze doelstellingen maar onze grootste uitdaging was de weg ernaartoe uit te stippelen en de vooruitgang op te volgen! Bijgevolg rezen de vragen, werken onze strategieën, gaan we onze doelstellingen behalen en moeten deze aangepast worden?"

Image
Image

Maja Keldermans, Adjunct-promotiemanager VLAM

"Het Business Plan on one page is een zeer leerrijke en dynamische opleiding waar je meteen mee aan de slag kan."

Image

Dirk Spillebeen, Programma Directeur, IFBD – Institute For Business Development

"Business Markers is meer dan een ‘provider’ maar een echte business partner van het IFBD. Niet alleen verzorgen zij diverse hoog gewaardeerde programma’s voor het IFBD maar zij slagen erin de pijnpunten waar de huidige professional vandaag mee worstelt, te vertalen naar pragmatische maar onderbouwde trainingen. Hun aanpak is een mix van concepten en methodologieën maar steeds vertaald naar de échte werkplek. Wat door onze klanten vooral gewaardeerd wordt, is dat zij meedenken met onze deelnemers, ingaan op hun vragen en vooral bruikbare antwoorden formuleren op de vraagstukken waar zij mee zitten."

Image
Image

Wout Van Gils, Zaakvoerder IPM-TOP

"Sterk werk van Bart Bols! Vooral omdat hij soms uit zijn comfortzone moest treden. Door een carrièreswitch had ik een hulplijn nodig. De opdracht: structuur brengen in de chaos -teveel ideeën- in mijn hoofd en kritische vragen stellen met betrekking tot de uitvoering van mijn korte termijn project. Dat Bart een Sales & Strategie expert is, weet ik al lang maar de uitdaging zat in het marktsegment: consumer internet sales. Luisteren, herhalen, vragen, sorteren, elimineren, herhaaldelijk in vraag stellen, registreren en visualiseren… een selectie van de competenties van Bart die geleid hebben tot een duidelijk plan van aanpak met een korte opvolging."

Image

Kathleen Van den Meersche, Human Resources Manager ICN Development

"ICN is een erg ambitieuze en groeiende organisatie. Ambitie heeft een huwelijk met strategie nodig om een doel te bereiken. Om de juiste stappen in onze ambitie te zetten en strategie correct te bepalen, heeft ICN een “huwelijk” gesloten met Business Markers. Een frisse en flexibele blik, een verduidelijking van ons doel, een eerlijke kijk op de realiteit van ICN én een sympathieke & doortastende coach krijgen we in deze vruchtbare samenwerking. Bovendien werken ze met werkbare en toegankelijke tools. Echt een aanrader voor elke ondernemer!"

Image
Image

Leo Borms - Eigenaar La Confiance NV
 

"We hebben als kleine kmo eerst getwijfeld om een samenwerking aan te gaan met Business Markers omdat we niet altijd positieve ervaringen gehad hebben met externe consultants. Na intern overleg en een open kennismakend gesprek met Ides en Bram, hebben we met vertrouwen en een goed gevoel samen de knoop doorgehakt. Bram van Business Markers maakt samen met ons een exportplan op voor ons koekjesbedrijf La Confiance en hielp ons bij de voorbereiding van de ISM beurs.”

Image

Bart Basselier, Managing Director Very Food Catering

"Dit is wat elke onderneming nodig heeft. Wij spreken hier uit een zeer positieve ervaring en willen dit elke ondernemer aanraden. Wat een verandering in je onderneming. Zo krijg je al uw mensen in dezelfde richting en maak je samen met hen nieuwe doelen en uitdagingen."

Image
Image

Tanja Mattheus, Adjunct Algemeen Directeur Herentals 

"Prima dienstverlening. Professionele ondersteuning door Bob. Op maat van onze vraag, onmiddellijk toepasbaar en gedragen door de betrokkenen. Absolute aanrader om uw ambities te vertalen in concrete doelstellingen & indicatoren. En dat op slechts één A3!”


Working with us


Working with us