Werken met KPI’s – Key Performance Indicatoren

Werken met KPI’s – Key Performance Indicatoren

This training has taken place on March 23, 2023
REALISATIE VAN DOELEN EN STRATEGIE

Als manager moet u vandaag uw resultaten meetbaar maken én meten. Hiertoe zijn ken- en stuurgetallen onontbeerlijk. Het strategisch sturen op cijfers is echter nog nooit zo complex geweest en niet zonder risico’s. Zeker nu bij vele organisaties vele KPI’s bloedrood kleuren. En hoewel werken met KPI’s geen hogere wiskunde omvat, is het wel een andere manier van managen. Dus strategisch inzicht in wat uw organisatie écht succesvol maakt, is cruciaal. Zeker vandaag …

KPI’S: RAPPORTEREN EN MOTIVEREN

In deze training leert u dat KPI’s meer zijn dan een instrument voor rapportering dat u helpt om prestaties te evalueren en bij te sturen. We leren hoe u KPI’s gebruikt als een middel om teams én medewerkers te motiveren voor het leveren van inspanningen die bijdragen tot het succes van uw organisatie.

DRAAI AAN DE JUISTE KNOPPEN

Maar wat is groen en wat is rood? Wat is goed en wat is slecht? Wat maakt uw manager gelukkig en wat maakt hem boos? En meet u alleen wat hem gelukkig maakt? U moet het verschil durven maken tussen KPI’s en PI’s en I’s … En om uw strategische doelen te behalen zijn alle indicatoren belangrijk.

DASHBOARDING: VISUALISEREN EN SAMENBRENGEN VAN KPI’S

Het samenbrengen van uw KPI’s in een dashboard is meer dan een esthetische opsmuk van uw data. Essentieel hierbij is dat u ook de vooruitgang kunt visualiseren, nodig om de KPI’s te halen. Key Development Indicatoren zijn hierbij een must en zeker even belangrijk als uw KPI’s.

TOT SLOT: HOE PAKT U HET AAN?

De workshop eindigt met een actiegericht plan. Het is goed te weten hoe een ander het doet, maar nog beter te weten hoe u het zelf moet doen. U werkt hier aan uw eigen set van KPI’s, relevant voor uw afdeling, unit of organisatie. Ides Ticket, uw trainer, bezorgt u een bruikbaar canvas dat u in staat stelt uw set KPI’s te selecteren, te implementeren en op te volgen. KPI’s die wél werken… Want met een relatief klein aantal kengetallen, kunt u al essentiële en strategische conclusies trekken over de doelstellingen, resultaten en toekomst van uw afdeling of organisatie.

Maybe you are also interested in our other trainings:

Experts:

Related tools:

Learn more about

Business Markers

Tell us who you are, what you want or how we can help you…

Contact us...
Belgium

Tel: +32 2 808 83 95
hello@businessmarkers.com

Germany

Tel:+49 2161 56 33 864
ina@businessmarkes.com

Billing details...
Belgium

Business Markers Cvba
Naastveldstraat 156, 9160 Lokeren, Belgium
VAT BE 0670.618.804 – IBAN: BE91 6451 0265 9276

Germany
Business Markers GmbH & Co. KG
Am Nordpark 3, 41069 Mönchengladbach
DE325259364