Business plan op 1 A4

Business plan op 1 A4

This training has taken place on October 4, 2023

IEDEREEN HEEFT PLANNEN …

Maar ook elke organisatie heeft plannen … Dat verwachten niet alleen onze aandeelhouders, maar ook onze werknemers en natuurlijk ook onze klanten. En toch realiseren wij deze plannen vaker niet dan wel. Zowel als manager of als organisatie. Ofwel hebben wij het te druk, ofwel vinden wij geen draagvlak in de organisatie, ofwel is het net veiliger ver weg te blijven van ambitieuze doelstellingen … Het gros van onze plannen zijn echter niet goed genoeg waardoor ze in die onderste – overvolle – lade verdwijnen bij die vele andere goedbedoelde plannen.

Bekijk onze opleiding Business Plan op 1 A4

HEEFT U NOG TIJD VOOR STRATEGIE?

‘Wij hebben geen tijd voor strategie’ is bovendien een te vaak gehoorde verzuchting van managers en leidinggevenden. De operaties slorpen alle tijd op, klanten vragen te veel aandacht en de markt is zo veeleisend en te volatiel om verder te denken dan het eind van de maand, laat staan het eind van het jaar … Een week op afzondering voor een strategisch plan, daar hebben we geen tijd meer voor. De middelen van elke onderneming zijn beperkt: financieel en menselijk. Maar hoe geeft u uw strategisch plan pragmatisch vorm? Hoe maakt u keuzes? Hoe zorgt u ervoor dat die keuzes ook gedragen zijn door de groep? En dat iedereen er zich ook aan houdt?

BOUW EEN BUSINESS PLAN DAT WERKT …

Na deze training bouwt u een (business) plan dat écht werkt. Met behulp van de OGSM-methodiek maakt u uw dromen, ideeën en plannen concreet. OGSM staat voor Objective, Goals, Strategies, Measures en omhelst een plan op 1 A4 (ja, u leest het goed: op 1 A4!) dat leidt van visie naar actie. Het verbindt ambitieuze doelstellingen met concrete activiteiten en het helpt om goede plannen te maken en hier slim aan te werken. Een business plan maken is zo geen ‘moeten’ meer, maar een moment om gestructureerd en strategisch te bepalen waar u over een bepaalde tijd wilt zijn en hoe u daar gaat komen. U krijgt bovendien het boek ”Business plan op 1 A4” geschreven door experten om u aan de hand van vele voorbeelden, praktische tips en oefeningen te helpen de OGSM-methodiek eigen te maken.

BEWEZEN METHODIEK: VOOR GROOT EN KLEIN

De methodiek is wereldwijd bewezen effectief. Vele personen en organisaties werken er al jarenlang mee, zoals de NASA, Procter & Gamble, Coca-Cola en Business Markers. Ook meer en meer KMO’s en vrije beroepen passen deze heldere methodiek toe in hun dagelijkse operaties. Aan de slag dus als u nog succesvoller wilt zijn!

Maybe you are also interested in our other trainings:

Experts:

Ides Ticket
Speaker: Ides Ticket

Today Ides guides SME's and multinationals in brand positioning, change management and foremost shaping strategy and innovation in a practical and hands-on way. By using a mix of strategy, conceptual thinking and practical tools, he focusses on growth and results. Besides these day to day activities, Ides is often asked as a speaker, guest lecturer at varias colleges, consultant at Vlerick and member of diverse advisory boards.

Related tools:

Learn more about

Business Markers

Tell us who you are, what you want or how we can help you…

Contact us...
Belgium

Tel: +32 2 808 83 95
hello@businessmarkers.com

Germany

Tel:+49 2161 56 33 864
ina@businessmarkes.com

Billing details...
Belgium

Business Markers Cvba
Naastveldstraat 156, 9160 Lokeren, Belgium
VAT BE 0670.618.804 – IBAN: BE91 6451 0265 9276

Germany
Business Markers GmbH & Co. KG
Am Nordpark 3, 41069 Mönchengladbach
DE325259364